Samen werken aan een duurzame toekomst

ABB, Hylife en het Innovathuis

 

De wereld verandert en zo ook onze manier van leven en wonen. In de komende jaren zullen onze woningen en de manier waarom we wonen drastisch gaan veranderen. Misschien heb je zelf al ervaring met huisbesturing of een slim huis want dit zijn al lang geen nice-to-have producten meer maar een must.

Daarnaast is er ook op energiegebied veel beweging op de markt. In 2050 moeten alle huishoudens zelfs volledig aardgasvrij zijn. In datzelfde jaar moet de volledige voorraad van circa 7,5 miljoen woningen duurzaam zijn. Om dit te bereiken moeten natuurlijk flinke stappen gemaakt worden. Bij ABB snappen we dat het anders moet. Als drijvende kracht achter de energietransitie gaan we daarom partijen op weg helpen  We delen hierbij onze kennis en werken natuurlijk samen.

Vandaar onze deelname aan ‘het Innovatiehuis’, waarin allerlei (toekomstige) technieken nu al worden toegepast. Ons huisautomatiseringssysteem Busch-free@home® hebben we hier bijvoorbeeld gekoppeld aan een waterstof-brandstofcel. Dat is nog niet eerder gedaan en daar gaan we dus veel van leren. Zo stimuleren we samen vooruitgang en zetten we een toekomst neer waarin we meer kunnen doen met minder.

Het Innovathuis is een project waarbij innovatieve en duurzame oplossingen gecombineerd worden in één huis. Hierbij werken verschillende partijen samen.  ABB’s doel is om huisautomatisering en energiemanagement optimaal te bundelen. We verwachten, binnen dit project, maximaal te leren en te optimaliseren. Het Innovathuis creëren we alleen door samen te werken, systemen te koppelen, te doen, te leren, data te analyseren en te optimaliseren.

Meer weer weten over het Innovathuis? Klik dan hier