Ga veilig op vakantie

Checklist: hoe laat u uw huis op een veilige manier achter?

De zomermaanden staan voor de deur. Dé maanden dat we met z’n allen massaal op vakantie gaan. Lekker genieten van de vrije tijd, het mooie weer en geen klok waar we heel de dag rekening mee moeten houden. We laten voor even de boel de boel, maar let op! Zorg er wel voor dat u uw huis veilig achterlaat. Hoe? Deze checklist helpt u verder.

Laat uw huis veilig achter

Woninginbraken zijn helaas van alledag, maar zeker in de vakantiemaanden is het extra opletten geblazen. Veel mensen zijn langere tijd van huis, waardoor inbrekers hun slag slaan. Ongestoord, dat de buit groot kan maken. Om dit te voorkomen hebben we een checklist opgesteld, zodat u uw huis veilig achterlaat als u op vakantie gaat. Dat geeft een ontspannen gevoel.

  • Vermeld niet op social media wanneer u op vakantie gaat! Leuk voor uw vrienden en familie om te weten, maar ook inbrekers kunnen meelezen.
  • Zorg ervoor dat alle ramen en deuren gesloten zijn voor uw vertrek. Draai deze ook op slot, indien aanwezig.
  • Licht uw buren in dat u op vakantie gaat. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden in de tijd dat u niet thuis bent.
  • Vraag uw buren of andere bekenden om met regelmaat de brievenbus te legen, zodat post zich niet opstapelt.
  • Zet een tijdschakelaar op de lampen in en rond het huis. Daardoor lijkt het of u iedere avond thuis bent. Ook op de tv is een tijdschakelaar mogelijk, zodat de indruk wordt gewekt dat er mensen binnen zijn.
  • Zet alle verwarmingen uit.
  • Zet het gas uit.
  • Laat geen waardevolle papieren, sierraden en geld in het zicht achter. Doe dit bij voorkeur in een kluis.
  • Zet geen ladders, afvalcontainers of andere klimobjecten om het huis. Hiermee voorkomt u dat inbrekers naar boven kunnen klimmen.

Veilig op vakantie met Busch-free@home

Zelf een oogje in het zeil houden als u op vakantie bent? Dat kan met het domotica systeem Busch-free@home. Hiermee kunt u heel eenvoudig uw huis op afstand bedienen. Zet lampen aan en uit, bedien de gordijnen en eventuele zonneluifels. Bekijk op afstand wie er voor de deur staat en sluit deuren en ramen die misschien nog open stonden. Zo kunt u met een gerust gevoel écht genieten van uw vakantie!