Over Meterkastcheck.nl

Met Meterkastcheck.nl stap voor stap naar een veilige meterkast

Een veilige meterkast is belangrijk in iedere woning. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 34 procent van de elektriciteitsongevallen in de meterkast ontstaan, waardoor brand kan uitbreken. Meterkastcheck.nl helpt u stap voor stap naar een veilige meterkast. Upload een foto van uw meterkast en ontvang advies van onze experts. Ga direct aan de slag met de tips die we op deze website geven. Met een paar kleine veranderingen kunt u de veiligheid al aanzienlijk verhogen.

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er met de foto die ik doorgestuurd heb?

  De foto die u geüpload heeft, wordt opgeslagen in de database van ABB. Vervolgens wordt deze beoordeeld door een expert van ABB en op basis hiervan ontvangt u een gratis veiligheidsadvies per mail. Uiteraard worden uw gegevens niet aan derden verstrekt.

 • Hoe lang duurt het voordat ik het advies ontvang?

  Uiterlijk vijf werkdagen na het uploaden van uw foto, ontvangt u van ons een advies per e-mail. Dit advies is puur gebaseerd op de aangeleverde foto; helaas kunnen we niet zien hoe het gesteld is met de veiligheid in uw groepenkast. Denk daarbij bijvoorbeeld aan losgetrilde schroeven, warmteontwikkeling, losse bedrading en andere defecten die een storing kunnen veroorzaken. Wij raden u dan ook aan om minimaal een keer per twee jaar – maar het liefst jaarlijks –, uw groepenkast te laten controleren door een erkende installateur.

 • Loop ik een groot risico op brand als ik de Meterkastcheck niet doe?

  Nee, we willen u niet onnodig ongerust maken, maar u wel bewust maken van het belang van de veiligheid in en om uw meterkast. Kortsluiting en andere storingen zitten immers in een klein hoekje. 29% van de elektriciteitsongevallen ontstaan in de meterkast, waardoor brand kan ontstaan. Bovendien is in de loop der jaren het aantal elektrische apparaten in huis sterk toegenomen en staat dit soms niet meer in verhouding tot het aantal groepen in uw groepenkast. Ook daarin schuilen mogelijke gevaren.

 • Waaraan moet de foto van mijn meterkast voldoen?

  Het belangrijkste is dat de stoppenkast of groepenkast goed zichtbaar is op de foto. Het liefst ontvangen we daarbij een staande foto, zodat we een goed beeld krijgen van de situatie. Daarnaast raden we u aan om ook de meterkast zelf in beeld te brengen, zodat we kunnen beoordelen of er zich in de meterkast geen gevaarlijke situaties voordoen. Bekijk ook bijgaande foto als voorbeeld.

 • Ik heb wel een foto geüpload, maar helaas nog geen advies ontvangen

  ABB streeft ernaar om alle aanvragen binnen vijf werkdagen na ontvangst van de foto te behandelen. Omdat we echter geen idee hebben van het mogelijke succes van de campagne en we wel elke foto met evenveel zorg willen behandelen, kan het zijn dat de verwerkingstijd langer duurt. Mocht u dus na vijf werkdagen nog geen veiligheidsadvies per mail ontvangen hebben, vul dan het formulier in dat u hier op de website vindt onder ‘contact’.

Zeker weten of uw meterkast veilig is? Doe de gratis meterkastcheck & ontdek hoe veilig uw meterkast is!

 1. Stuur ons een foto van uw meterkast
 2. Aan de hand van de foto controleert een expert hoe veilig uw meterkast is
 3. U ontvangt het gratis veiligheidsadvies binnen 5 werkdagen per e-mail

keer gedeeld

Download het gratis whitepaper over elektrische installaties in huis

Ontvang de gratis checklist voor uw meterkast

Kom meer te weten over veiligheid in uw meterkast, de gevaren van elektrische installaties, risicofactoren en het voorkomen van brand. Voor een veilig thuis.