Earth hour: één uur het licht uit voor de aarde

Doe op 24 maart om 20.30 het licht uit

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vind Earth Hour plaats. Het WNF, de drijvende kracht achter Earth Hour, roept iedereen op om tijdens Earth Hour één uur in het donker door te brengen. Door mee te doen aan Eath Hour geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van de aarde. En dan vooral over de rol van klimaatverandering. Doet u mee?

Waarom moet het licht uit?
Tijdens Earth Hour wordt wereldwijd in ruim 175 landen een uur lang stilgestaan bij de klimaatverandering. Earth Hour heeft vooral symbolische waarde: het gaat om bewustwording. Earth Hour is het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt.

Overal ter wereld
Net als voorgaande jaren zijn in heel Nederland Earth Hour-activiteiten en worden blikvangers als het Paleis op de Dam in Amsterdam en de Euromast in Rotterdam in duisternis gehuld. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de Eifeltoren in Parijs, de Big Ben in Londen en het Opera House in Sydney.

Sinds 2007
Vorig jaar, in 201, werd Earth Hour voor de tiende keer georganiseerd. Wat begon als een symbolisch uur duisternis in Sydney in 2007 is uitgegroeid tot één van ’s wereld grootste acties tegen klimaatverandering. Jaarlijks neemt het aantal landen dat mee doet aan Earth Hour toe.